Hoppa till sidans innehåll

Ledarskapsutbildning för förbundskaptener


Du som tränar och leder elitidrottare – vem tränar/leder dig? Nu har du chansen att få egen träning i ledarskapet. Utifrån evidensbaserade metoder kan vi erbjuda dig en ny, skräddarsydd ledarskapsutbildning.

Syfte och mål
Syfte och mål är att du genom kunskap om och träning av ett antal färdigheter utvecklar ditt personliga ledarskap.

Innehåll och genomförande
Fotbollsspelaren förbättrar sin bollkänsla genom att träna med bollen i olika situationer. Hoppryttaren slipar hoppteknik genom att rida över olika sorters hinder med varierande höjd och avstånd. Idrottare övar och tränar mycket för att bli bättre. På liknande sätt behöver ledarskapet tränas. Det kommer du att få möjlighet att göra när lite teori varvas med mycket praktik över 5 heldagsträffar.

Du kommer att få grundläggande kunskaper i inlärningspsykologi och vad som påverkar beteenden. Du kommer också att få öva dig i färdigheter som ger dig verktyg för att mer effektivt kunna påverka beteenden i positiv riktning, så att du kan hjälpa dina idrottare att utvecklas än bättre och att nå sina mål!

Vidare består innehållet av tillämpad beteendeanalys, samtalstekniker, problemformulering och problemlösning, feedback, perspektivtagande med mera. Du får öva kärnfärdigheter som är viktiga för att kunna ta fram det bästa ur människor och för att leda dom på ett bra sätt.

Målgrupp
Förbundskaptener för juniorer och seniorer. Max 2 deltagare från varje specialidrottsförbund, totalt max 10 deltagare.

Förkunskaper
Utbildningen utgår från ett coachande förhållningssätt och är ett komplement till andra ledarskapsutbildningar. Av bland annat det skälet krävs inga andra förkunskaper – annat än den mycket viktiga att tillhöra målgruppen med allt vad det innebär av kunskap och erfarenhet.

Nästa kurstillfälle
Kontakta Andreas eller Kina när du vill veta mer.
Andreas Claeson, Riksidrottsförbundet, This is a mailto link, 070-697 72 11

Kina Westervall, Riksidrottsförbundet, This is a mailto link, 08-699 62 39

Uppdaterad: 27 JUN 2018 11:36