Hem / Utbildning / Utbildningsprogram / Idrottskonsulentutbildning

Idrottskonsulentutbildning

En utbildning för dig som vill jobba inom idrotten som idrottskonsulent och inom sportmanagement eller andra idrottsrelaterade yrken.

Kursbeskrivning

En tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill jobba med eller inom idrotten. Utbildningen ger dig grundläggande idrottskunskap både teoretiskt och praktiskt för att du ska kunna verka i den svenska idrottsrörelsen. Idrottskonsulentutbildningen fokuserar på kunskaper som är bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning eller organisationsledning.

Idrottskonsulentutbildningen ger dig kompetens att påverka svensk idrotts framtid genom att leda, organisera och utveckla idrottens organisationer i enlighet med idrottsrörelsens Strategi 2025.

I samband med tolv veckors praktik skapar du ett nätverk för ditt framtida yrke inom svensk idrott. Dina erfarenheter under utbildningen stärker din ledarkompetens, ökar din självkännedom och utvecklar dig som person. Ta gärna del av vad Fredrik Andersson och Morris Lundin, två av våra tidigare studerande (som hade klart med jobb efter utbildning redan innan avslutning) tycker om utbildningen.

För dig som är verksam inom fotbollen finns en möjlighet att välja fotbollsinriktning, för att förbereda för anställning inom fotbollens yrkessfär. Välj fotbollsinriktning i ansökan.

Genomförande

Idrottskonsulentutbildningen genomförs av Bosön Idrottsfolkhögskola.

Datum

Kursstart 19 augusti 2019.

Anmälan och sista ansökningsdag

Läs mer om utbildningen och ansök här. Några platser kvar. Ansök nu!

Kontakt

Bosön Idrottsfolkhögskola
This is a mailto link eller på 08- 699 66 28