Hoppa till sidans innehåll

Vår historia


Vår historia
Bosön. Nämn Bosön och vi är många som får gåshud. Några av oss minns tester och kraftprov på Bosön och den där gåshuden blir en påminnelse om den idrottskarriär som varit eller som pågår intensivt. Vissa får gåshud bara av tanken att en dag få vara på Bosön och testa sina gränser. För andra är känslan av att det var på Bosön som karriären – eller rent av livet – började på riktigt genom en utbildning eller ett oväntat möte. För några är det en vördnadskänsla att besöka Bosön, denna mytomspunna plats där många av Sveriges allra största idrottsstjärnor under årtionden förberett och återhämtat sig i samband med OS-guld, VM-guld eller andra framgångar. Bosön är idag en plats med många olika delar som alla har en sak gemensamt – strävan efter att nå nästa nivå.

Få känner till hela historien om Bosön från grundaren Paul U Bergström via legendaren Pelé, som under fotbolls-VM i Sverige 1958 bodde med Brasiliens landslag på Bosön, till dagens omfattande elit--, utbildnings- och mötesverksamhet. Och det behövs inte. Vår historia och vårt arv upplever du när du kommer till Bosön. Det sitter i väggarna. Bosön har krävt något av alla som varit här. Bosön har sett nya stjärnor födas och andra ta steget ut i livet med ny kunskap. Att komma till Bosön handlar om respekt både för den tid som en gång var och för den vi lever i nu.

Vår historia är stark, men det räcker inte. Vi vill framåt och utmanar hela tiden oss själva i att leverera det allra bästa och mest innovativa för dem som valt Bosön. Det ska utmärka oss oavsett om de vi möter är här för att ta steget mot ära och medaljer, valt en utbildning eller är ett företag som genomför ett viktigt event.

En mötesplats med fokus på prestation och kvalitet där idrott, utbildning och omvärld kan mötas. Det är Bosön – igår, idag och i framtiden. 

Uppdaterad: 26 APR 2018 12:52